Financiële dingen om in de gaten te houden

De wereld staat, op vele gebieden, compleet op zijn kop. Je hebt veel om aan te denken en je ziet af en toe door de bomen het bos niet meer. Helemaal niets geks aan, maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat. Nee, integendeel zelfs. Op het gebied van financiën zijn wij er voor je en vertellen we je graag het een en ander over de dingen die je in de gaten moet houden. We willen je hier heel graag mee helpen, maar vragen dan van jou dat je deze blog aandachtig leest en dat je actie onderneemt. Onderweg zijn naar een betere financiële toekomst, dat doen we samen. We hopen op voorspoed, maar dan moeten we daar wel samen voor zorgen. Snel aan de slag dus, veel leesplezier!

Hypotheek

De hypotheek is een veelbesproken onderwerp en je bent hier vast mee bekend. Dit geldt natuurlijk ook voor de hypotheekrente, een onderwerp dat nauw samenhangt met de woningmarkt. Het blijkt dat de huizenprijzen enorm samenhangen met de financieringsruimte en minder met de krapte op de woningmarkt. Dat is misschien een beetje hek om te horen, maar je moet dit wel meenemen in je financiën. Op de volgende link kun je je maximale hypotheek berekenen, iets wat we je zeer zeker aanraden. Kijk eens naar welke mogelijkheden je hebt en of het slim is om je in een dergelijke schuld te storten. 

Valuta

Dan de valuta; in Nederland betalen we natuurlijk al enkele jaren met de euro. Een voor ons vertrouwd en ‘veilig’ betaalmiddel, maar dit blijkt steeds minder het geval. Er is veel onzekerheid rondom de euro in alle lagen van maatschappij. Dat zie je ook terug in de koers van EUR/USD, hetgeen de verhouding tussen de euro en de dollar weergeeft. De euro heeft haar pariteit met de dollar onlangs verloren, dus denk hier goed om. Kijk eens naar de andere mogelijkheden die je hebt met je geld i.p.v. het op de bank te laten staan. 

Sparen

Sparen? Is dat nog de moeite waard? Een goede vraag om je jezelf te stellen inderdaad, en daarom willen we dat je dit ook eens serieus in overweging neemt. Wat dan wel de goede oplossing is, is helemaal afhankelijk van je unieke situatie en de stand van de markten op het moment dat je dit leest. Het kan dus handig zijn om een financieel expert in te schakelen, kijk hier zeker eens naar.

Related Posts