Heerlijke dorstlessers

Het is zomer en je bent met vrienden in een park, maar wat schenk je dan in om jullie gezellige middag nog nét iets gezelliger te maken? Of het is juist midden in de winter en zit je lekker met vriendinnen op de bank. Na dat warme kopje thee willen jullie misschien toch ook nog wel een andere dorstlesser proberen. In deze tekst kun je lezen wat échte drankjes zijn voor in de zomer en winter!

Met je snoet in de zon en een drankje in je hand

Het is heerlijk weer, 25 graden en de zon schijnt volop. Je hebt afgesproken met wat vrienden om te chillen langs de Amsterdamse grachten, want in je studentenkamer is het echt te heet om te studeren en de universiteitsbibliotheek heb je ook al uitgespeeld. Jullie hebben afgesproken allemaal wat mee te nemen. Je was al langs de supermarkt geweest, maar voordat je er naar toe gaat, neem je toch nog een kijkje bij drankwinkel amsterdam. Daar kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende drankjes. Voor de zomer is het natuurlijk lekker om te gaan voor een drankje met een frisse smaak, bijvoorbeeld een cider. Deze heb je zowel met als zonder alcohol en in veel verschillende smaken, zoals appelcider of perencider. Daarnaast kun je ook bundaberg kopen om een lekkere zomerse dag door te komen. Ook dit heb je in veel verschillende smaken, zoals ginger beer, lime maar ook Guava. Dit drankje past dan ook helemaal bij de zomerse middag aan de Amsterdamse grachten.

Onder een dekentje op de bank

Naast de zomerse dagen zijn de Nederlandse winter altijd koud, nat en lang. De blaadjes vallen weer van de bomen, misschien spot je wel de eerste sneeuw vlokjes en moet je ‘s ochtends in de kou de vorst van je autoruit afkrabben. Toch heeft ook de winter zo z’n charme. Heerlijk met de kaarsjes aan tv kijken op de bank met vriendinnen kan ook ontzettend gezellig zijn! Zo lekker met een kopje thee op de bank onder een dekentje. Maar thee is niet het enige dat passend is bij de winter. Een warme kop chocolademelk met een scheutje sterke drank zoals Baileys of rum is ook een dikke tip. En een toefje slagroom erop zou helemaal het feest compleet maken. Naast dat kopje thee of dus die lekkere chocolademelk, hoort natuurlijk ook iets lekkers te snacken. Denk bijvoorbeeld aan warme appeltaart of zelfgebakken koekjes!

Related Posts