Tips en tricks voor het kopen en verkopen van crypto

Wil jij leren hoe je investeert in crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier leer je over de beste momenten om munten te kopen, wat je doet als je winst maakt en de belangrijkste punten van risicomanagement. Na het lezen van dit blog kun je zo beginnen!

Wanneer koop ik een crypto

Je hebt het vast wel een keer gehoord; een bekende van je gaat Bitcoin kopen en een paar dagen later crasht de munt. Jij wilt dit natuurlijk voorkomen. Daarom zijn er een aantal handige tips die je in je achterhoofd moet houden als je een crypto wilt gaan kopen. Het is enorm belangrijk dat je voldoende onderzoek doet voordat je een munt koopt. Lees je bijvoorbeeld op het nieuws dat het bedrijf achter een crypto een schandaal onder de leden heeft? Dan kun je verwachten dat de crypto flink in waarde gaat dalen. Op dit soort momenten wil je dus niet inkopen. Maar zie je op de website van de crypto dat ze hun goed werkende netwerk enorm gaan uitbreiden de komende week? Dan kun je juist verwachten dat je winst gaat maken als je nu investeert! Daarnaast wil je nooit minder dan twee munten in je portfolio hebben. De kans is namelijk enorm klein dat beide crypto’s tegelijk verlies maken. Heb je bijvoorbeeld alleen Bitcoin in je wallet? Dan is Shiba Inu kopen als twee coin geen slecht idee. Met al deze tips weet je nu hoe je crypto koopt!

Crypto verkopen en risicomanagement

Er zijn eigenlijk maar twee redenen om je munten te verkopen: je crypto maakt winst of je crypto maakt verlies. Als je munten in waarde stijgen wil je ze niet in één keer verkopen. Verkoop ze in plaats daarvan in kleinere pakketjes, verspreid over een periode van een paar dagen. Zo zul je munten verkopen voor een prijs die heel hoog ligt, en andere munten die voor een lagere of gemiddelde prijs weggaan. Dan kom je gemiddeld uit op een prijs die vaak hoger is dan de prijs die je ervoor had gekregen als je het in één klap zou verkopen. Als je crypto verlies aan het draaien is wil je al je munten juist wél in één keer kwijt; je wilt natuurlijk niet dat je nog meer verlies gaat draaien. Maar wanneer verkoop je een crypto die verlies maakt? Dit doe je als de crypto 1-2% van je totale inzet verliest. Is je totale inzet bijvoorbeeld 1000 euro? Dan verkoop je een crypto als deze 10 tot 20 euro verlies heeft gemaakt.

Related Posts