Sta je binnenkort op een evenement met je bedrijf? Hier zijn leuke tips!

Je hebt een leuke webshop en je wilt je nieuwe bedrijf promoten op een beurs of een leuk evenement. Dus je hebt een kraam gereserveerd. Nu is het tijd om te bedenken hoe je het gaat aankleden en wat je voor leuks kan gaan doen. In deze blogpost een aantal tips om je kraam aantrekkelijk te maken.

Gave aankleding

Tegenwoordig kan je veel doen om je kraam leuk aan te kleden. Er zijn veel items die je kan laten drukken. Denk hierbij aan een banner of een strandvlag. Daarnaast zijn er drukkerijen die zelfs hele balies voor je kunnen bedrukken. Pennen, tasjes, spandoeken, leuke give-aways, flyers en boeken, alles is mogelijk. Zorg ervoor dat je maximaal twee, hooguit drie, kleuren gebruikt. Dat creëert meer rust. Als je alles in dezelfde stijl als je webshop houdt, zullen potentiële klanten je webshop ook makkelijker herkennen. Zo onthouden ze je merk beter. Daarnaast is het slim om gebruik te maken van gezellige verlichting, dan ben je al van een afstand te zien.

Workshop

Wanneer mensen een evenement bezoeken, vinden ze het over het algemeen heel leuk om een workshop te doen. Zo hebben ze iets te doen wat hen afwisseling biedt tussen het bezoeken van tientallen dezelfde kraampjes. Wil je iets dergelijks doen, dan is het verstandig om je doelgroep aan te spreken. Maar, betreft jouw doelgroep met name moeders? Dan is het leuker om iets voor kinderen te regelen. Kinderen zijn de beste manier om moeders een product te laten kopen. Wie kan immers die schattige, knipperende oogjes weerstaan?

Zorg voor een leuk presentje

De meeste mensen zijn gek op cadeautjes. Zo is het dus leuk om iets weg te geven aan de klanten. Je kan bijvoorbeeld een prijsvraag bedenken, waarbij de potentiële klanten iets kunnen winnen. Wanneer ze dan hun mailadres moeten achterlaten, is dat meteen een goede manier om hen nieuwsbrieven te kunnen sturen. Je kan natuurlijk ook de eerste tien kopers een leuke goodiebag meegeven. Vergeet er dan niet meteen een visitekaartje of flyer van jouw bedrijf bij te doen. Je kan natuurlijk ook gratis presentjes geven aan álle bezoekers, waarbij je meteen je bedrijf promoot. Een leuke manier om dat te doen is het geven van een sticker frame instax. Dit werkt als volgt: je maakt een polaroid foto en plakt daar een voorgedrukt frame overheen, een frame waar jouw bedrijfsnaam op vermeld staat. Ga je naar een polaroid evenement, dan is dit eigenlijk zelfs een must.

Related Posts