Welke opties heb je om je auto te financieren?

Het komt er weer aan; een grote aankoop. Vorige keer was het een huis, een keuken of een nieuwe tuin. Deze keer is het een auto. Er staat je veel te wachten. Welk model kies je? Welke prijsklasse kun je betalen? Ga je voor tweedehands of nieuw? Kies je een grote auto of een wat kleinere? Welke kleur lak kies je? Wat voor soort bekleding komt er in? Kortom; je hebt echt méér dan genoeg om over na te denken. Dat kan leuk zijn, je kunt het ook niet zo zien zitten maar één ding is zeker; je moet knopen gaan doorhakken. Zo geldt dat ook voor het financieren van je nieuwe bolide. Dit kun je op vele manieren doen en we bespreken er hier, in deze blog, twee van die manieren. Lees vooral verder als we je interesse hebben gewekt en als jij wil weten hoe je dit gaan aanpakken.

Financial lease

Deze vorm van een auto leasen is een van de meest gekozen manieren om een auto te financieren. Dat is natuurlijk niet gek en totaal niet zonder reden. Dat komt door de vele voordelen die financial lease biedt, en die voordelen, daar informeren we je hier natuurlijk ook over. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je met financial lease je auto ‘koopt of afbetaling’. De auto is dan, vanaf het moment dat het contract is gesloten, van de economische eigenaar (de kredietnemer). De kredietnemer en tevens de eigenaar betaald dan in proken termijnen en in afgesproken hoeveelheden een som om de auto af te lossen.

afgesproken termijnen en in afgesproken sommen de geleende som af. Je bent dus vanaf de eerste dag dat je de lening afsluit meteen de eigenaar. Dit kan, zakelijk gezien, vele voordelen hebben.

Koop

Koop is een redelijk bekende vorm van een auto financieren. Bij het kopen van een auto betaal je de som die je met de autoverkoper hebt afgesproken in één keer. Dit betekent dat je meteen eigenaar bent, maar dat je dus wel die gehele som in een keer zult moeten voldoen. Dit kan niet iedereen en dit zal betekenen dat je misschien ook een auto aan moet schaffen die een lagere klasse is dan de auto die je zou kunnen rijden als je kiest voor financial lease. Wel is het voordeel dat je maandelijkse kosten hiermee laag zijn. Buiten je benzine en belastingen om betaal je niets meer. Toch kan het soms, zeker als je een auto zakelijk rijdt, voordeliger zijn om te leasen. 

Related Posts