Waarom is het ontwormen van een kat zo belangrijk?

Als je binnenkort voor de eerste keer voor een kat mag zorgen dan is dat natuurlijk zeer spannend. Je moet je voldoende inlezen over hoe je een kat verzorgd en bovendien moet je de juiste spullen in huis halen. Wanneer je een kat of kitten in huis neemt dan is het belangrijk om ontwormingsmiddelen voor je kat aan te schaffen aangezien de kans groot is dat de kat wormen heeft of gaat krijgen. Katten komen namelijk veel buiten en vallen vogels aan die vaak wormen hebben. Zo kan het overgedragen worden naar een kat. Bij een kitten is het een ander verhaal, een kitten heeft namelijk vrijwel altijd wormen door het drinken van moedermelk.

 

Wormen kunnen als er niets tegen gedaan wordt enorm schadelijk zijn voor het lichaam van de kat. Wormen voeden zich namelijk van het lichaam van een kat dus het is vrij logisch dat katten daardoor dood kunnen gaan. Het is erg moeilijk om te achterhalen of jou kat of kitten last heeft van wormen en daarom is het belangrijk om het zekere voor het onzekere te nemen en ontwormingsmiddelen toe te dienen. Deze middelen zijn zeker niet schadelijk voor een kat dus het kan geen kwaad als de kat geen wormen heeft.

 

Ontworming heeft niet geholpen

Het kan voorkomen dat de ontwormingsmiddelen niet of niet goed hebben geholpen en dat is natuurlijk erg vervelend. Het is in dat geval belangrijk om samen met je kat naar de dierenarts te gaan. De dierenarts gaat dan onderzoeken hoe het mogelijk is dat je kat nog steeds last heeft van wormen nadat er ontwormingsmiddelen toegediend zijn. In de meeste gevallen worden de wormen dan met behulp van andere ontwormingsmiddelen verwijderd.

 

Ontwormingsmiddelen aanschaffen

Als je ontwormingsmiddelen wilt aanschaffen dan kan je dit vrijwel overal doen. Zo is het mogelijk om ontwormingsmiddelen bij een dierenwinkel aan te schaffen, maar je kan er ook voor terecht bij een dierenarts. Veel mensen kiezen ervoor om ontwormingsmiddelen aan te schaffen bij een dierenwinkel aangezien de ontwormingsmiddelen daar vrijwel altijd goedkoper zijn dan bij de dierenarts. Het is wel zo dat de ontwormingsmiddelen van een dierenarts over het algemeen meer effect hebben en dus beter zijn. Houd er wel rekening mee dat een dierenarts niet altijd ontwormingsmiddelen in huis heeft en je waarschijnlijk enkele dagen moet wachten voordat je het product op kunt halen bij je dierenarts. Gelukkig kan de dierenarts je kat ontwormen en hoef je dat zelf niet te doen.

Related Posts