Smart casual kleding voor iedereen

 

Een bepaalde stijl vinden die bij je past is lastig. Er zijn veel dingen waar je wellicht aan moet denken en die kunnen nogal overweldigend overkomen. Dit begrijpen we heel goed, fashion is immers een wereld vol veranderingen en vele meningen. We willen je daarom een beetje houvast gaan bieden. We willen je helpen een stijl te vinden die bij jou past, waar jij je comfortabel in voelt en waar je vol zelfvertrouwen de straat mee kunt opgaan. In deze blog bespreken we dan vooral smart casual en doen dit voor zowel mannen als vrouwen. We gaan dus in op smart casual in zijn algemeen en hoe je een outfit maakt die als smart casual bestempeld zou kunnen worden. Ben je er klaar voor? Dan gaan we samen aan de slag met je eigen stijl! Wij hebben er zin in en staan klaar voor je met alle tips.

Sneakers

Wat ons betreft begint een mooie outfit bij de sneakers en dat is niet anders met smart casual outfits. Je moet met een dergelijke outfit zorgen voor hippe sneakers, maar niet te hip. Snap je wat we bedoelen? Nee, dat is vrij logisch. We hebben het over bijvoorbeeld Veja dames sneakers of Hi Tech Sneakers. Dit zijn schoenen die een basic uitstraling hebben, maar wel doeltreffend zijn. Ze zien er vlot, hip, strak uit en kunnen tegelijkertijd goed gecombineerd worden met een smart casual outfit. Als je gaat voor echter sportschoenen, wordt dit toch wat lastig. We hopen dat het nu duidelijk is! 

Onderkant

Dan de onderkant. Voor de onderkant is het van belang dat je iets kiest dat net is, maar niet te net. Voor de mannen is een joggingbroek dus een no go, maar voor een pantalon geldt hetzelfde. Een chino of een goede spijkerbroek is the way to go. Voor dames kan dit een mooie rok zijn, een nette spijkerbroek of een jurk (dan mag je de volgende stap overslaan. 

Bovenkant

Dan de bovenkant. Voor mannen is het vrij simpel; een overhemd dat je in de broek stopt (met eventueel een jasje er overheen) of een polo. Voor vrouwen kun je hier gaan voor ook een overhemd, voor een nette trui of iets dergelijks en natuurlijk voor een jurk zoals hierboven genoemd. Kies hoe dan ook iets uit dat er een beetje formeel uitziet, liever te net dan te casual. We moedigen wel van harte aan om je eigen twist te geven aan je outfit; dat maakt jou jou.

Related Posts