Magento 2 inzetten voor je E-commerce bedrijf

Een webshop begint bij het vinden van de juiste set aan technische oplossingen. Met zoveel platformen beschikbaar, met elk hun eigen functies en functionaliteiten, kan het zoeken naar een geschikte platform voor jouw bedrijf beangstigend zijn. Magento 2 is een veelgebruikt platform, maar er is veel meer bij komt kijken dan alleen het downloaden van de software.

Een magento webshop laten bouwen vereist een gestructureerde aanpak, waarin je rekening moet houden met alle technische aspecten en vraagstukken. In dit artikel delen we een stap-voor-stap handleiding, waarmee je je eigen Magento 2 B2C webshop kunt laten bouwen.

Stap 1. Selecteer een Magento 2-host

Voordat je kunt beginnen met het bouwen van je webshop, moet je eerst een Magento 2 host selecteren. Je moet de webserverkeuze zorgvuldig afwegen, omdat de prestaties en de kosten sterk afhankelijk zijn van de hostingoplossing die je kiest.

Er zijn verschillende Magento 2-hostingoplossingen beschikbaar, waaronder gedeelde hosting, virtuele private servers (VPS) en cloudhosting. Gedeelde hosting is de goedkoopste optie en biedt een prima oplossing voor kleine bedrijven. VPS-hosting biedt meer flexibiliteit en controle over de server, wat zeer nuttig is voor grotere bedrijven. Cloudhosting is momenteel de meest populaire optie, omdat het redelijk betaalbaar is en je gemakkelijker kunt schalen.

Stap 2. Kies een Magento 2-thema

Het kiezen van een Magento 2-thema is een kritisch onderdeel van het bouwen van je webshop. Je moet een thema selecteren dat aansluit bij het uiterlijk en de functionaliteiten die je wilt bieden. Gelukkig heb je een breed scala aan Magento 2-thema's om uit te kiezen, elk met hun eigen kenmerken en stijlen. Het kan een goed idee zijn om een vooraf gebouwde Magento 2-theme in gebruik te nemen, omdat dit veel tijd en energie kan besparen. Er zijn veel gratis en betaalde thema's beschikbaar, dus je moet wat onderzoek doen om te kijken welke het beste bij je bedrijf past.

Stap 3. Installeer Magento 2 en de benodigde add-ons

Magento 2 is beschikbaar als een downloadbare softwarepakket. Om een Magento 2 webshop te kunnen bouwen, moet je dit pakket eerst installeren op je webhosting. Gelukkig is het installeren van Magento 2 vrij eenvoudig. De meeste webhosts bieden nu een one-klik installatie, wat het installeren van Magento 2 erg eenvoudig maakt. Naast de basissoftware, heb je ook verschillende add-ons nodig om je webshop te bouwen. Add-ons zijn kleine stukjes software die je kunt toevoegen aan je Magento 2-installatie, waarmee je je webshop functionaliteiten kunt toevoegen. Er zijn veel Magento 2-add-ons beschikbaar, waaronder SEO-tools, beveiligingsplug-ins en verkooptools.

Stap 4. Selecteer betalingsgateways en verzendmethoden

Een essentieel onderdeel voor elke webshop is de betalingen. Om betalingen te kunnen accepteren, heb je betalingsgateways nodig. Er zijn veel verschillende betalingsgateways beschikbaar voor Magento 2, waaronder PayPal, Stripe en Amazon Pay. Al deze gateways hebben hun eigen voordelen en nadelen. Je moet dus zorgvuldig afwegen wat het beste bij je bedrijf past.

Related Posts