Je tuin in het najaar of je tuin in de winter of wintertuin

De zomer is ten einde, de avonden worden korter en het is minder warm buiten. Maar dat zomerse gevoel wil je natuurlijk graag zo lang mogelijk vasthouden. Door de volgende tips hou je dat zomerse gevoel zo lang mogelijk vast in jouw tuin.

Kies de juiste bloemen en planten

In de zomer denken we vaak aan vrolijke kleuren. De meeste bloemen en planten in het najaar zien er wat somberder uit qua kleur. Gelukkig zijn er genoeg planten en bloemen die ook in het najaar nog genoeg kleur geven. IJzerhard, herfstaster en geraniums zijn voorbeelden van planten die ook tot diep in het najaar nog lekker kleur kunnen geven in jouw tuin. IJzerhard heeft een paarse kleur en bloeit nog tot het einde van de herfst, ideaal voor extra kleur in het najaar. Herfstaster heeft net als ijzerhard ook een paarse kleur en kan de kou van de winters overleven. Deze plant blijft vaak ook nog bloeien als de rest van de planten in de tuin al gestopt zijn. Geraniums zijn niet alleen voor achter het raam, maar zijn juist hele mooie planten voor in het najaar. Ze bloeien mooi tot december en zijn meestal in een lichtblauwe kleur. Met zulke planten zorg je ervoor dat je nog heerlijk kunt nazomeren in je eigen tuin.

Geniet van de warmte 

Het warme zomerse weer is dan misschien voorbij, maar om toch nog lekker lang buiten te genieten kan je zelf ook warmte in je tuin creëren. Pak er een lekker kleedje bij en ga gezellig zitten om een vuurkorf of vuurtafel. Hierdoor geniet je ook in het najaar nog lekker van het buitenleven. Er zijn natuurlijk vele mogelijkheden om warmte te creëren. Sprokkel wat hout bij elkaar en stook een vuurtje in een vuurkorf. Plaats een of enkele heaters in je veranda of aan de schutting en geniet zo van wat extra warmte. Of ga voor een vuurtafel voor bij je loungeset of tuinsets van Tuinmeubelshop. Wat je ook kiest, met een beetje warmte en de kaarsjes aan krijg je dat zomerse gevoel zo in het najaar weer terug.

Verlichting in de tuin 

Als het in het najaar eerder donker is, is verlichting natuurlijk een fijne uitkomst voor extra sfeer. Hiermee kun je zelf de stijl van de tuinset extra benadrukken. Als je bijvoorbeeld een landelijke stijl hebt gekozen, zal warme verlichting het extra sfeervol maken. Zeker in combinatie met heaters of een vuurtafel kan je in de winter nog heerlijk buiten zitten en heb je ontzettend veel sfeer.

Kamperen in eigen tuin 

Ook al is het niet zo warm meer, je kan nog steeds lekker kamperen in je eigen tuin. Zorg voor een warme slaapzak en doe desnoods warme kleding aan. Doordat je aan het kamperen bent, heb je toch nog een beetje dat zomerse gevoel. Combineer dit met de bovenstaande tips en je kunt nog heerlijk genieten van de nazomer. Voor je tentje om een kampvuur of vuurschaal met leuke verlichting erbij, gecombineerd met mooie tuinmeubelen en je hebt een ideale zomerse avond in het najaar. Als de temperatuur het toelaat is het leuk om nog wat spelletjes te spelen aan je tuinset.

Buiten koken 

In het najaar moet je je er misschien extra toe zetten om buiten te gaan koken, maar het levert je wel een extra zomers gevoel op als je buiten staat te koken. Steek de barbecue aan en je kunt je hier tegelijkertijd nog een beetje aan opwarmen in de kou. Naast dat het je in de zomerse sferen brengt, kun je ook heerlijke gerechten klaarmaken die je in de normale keuken niet snel zou klaarmaken. En je krijgt natuurlijk die heerlijke zomerse grillsmaak binnen nooit zo lekker als buiten.  

Related Posts