In 6 stappen verhuizen + praktische tips

Verhuizen kan een stressvolle en uitdagende ervaring zijn, vooral als je een heel huis moet leeghalen. Maar met de juiste aanpak en planning kan het proces van verhuizen minder overweldigend en meer georganiseerd verlopen.

Hieronder geven we je enkele tips die je kunnen helpen bij het leeghalen van een huis, opruimen en schoonmaken, en het verhuizen van al je spullen.

Stap 1: Maak een planning

Het eerste wat je moet doen is een schema opstellen. Maak een lijst van de kamers in je huidige huis en bepaal de datum waarop je elke kamer wilt leeghalen. Maak vervolgens een lijst van de spullen die je wilt houden en welke je wilt verkopen, doneren of weggooien.

Stap 2: Externe partij

Je kan er voor kiezen om een externe partij in te schakelen voor je verhuiziging of de ontruiming van je woning. Hierbij hoe je je bijvoorbeeld niet zorgen te maken over oude rommel of dat je spullen wel/niet heel aankomen. 

Stap 3: Sorteer je spullen

Begin met het leeghalen van de kamer die je het minst gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een gastenkamer of een opslagruimte zijn. Sorteer alle spullen die je wilt houden en markeer dozen of zakken duidelijk met de inhoud. Voor de spullen die je niet wilt houden, maak je een aparte stapel voor donatie, verkoop of afval.

Stap 4: Opruimen en schoonmaken

Als je klaar bent met het leeghalen van elke kamer, is het tijd om op te ruimen. Veeg de vloeren schoon en maak ze schoon met een reinigingsmiddel. Verwijder eventuele spijkers, schroeven of haken die in de muren zijn achtergelaten. Vul eventuele gaatjes of scheuren op met plamuur en verf ze bij als dat nodig is. Zorg ervoor dat alles er schoon en netjes uitziet voor de nieuwe bewoners.

Stap 5: Verhuizen

Als je klaar bent met het opruimen, is het tijd om te verhuizen. Het is handig om voldoende dozen, inpakpapier, tape en markers te hebben voordat je begint met inpakken. Begin met het inpakken van de spullen die je het minst gebruikt en werk langzaam naar de spullen toe die je dagelijks gebruikt. Zorg ervoor dat je alle dozen duidelijk labelt met de inhoud en de kamer waar ze naartoe moeten.

Stap 6: Uitpakken en organiseren

Eenmaal aangekomen in je nieuwe huis is het tijd om uit te pakken. Begin met het uitpakken van de spullen die je het meest nodig hebt en werk langzaam naar de spullen toe die je minder vaak gebruikt. 

Related Posts