Extra handjes gezocht!

Het afgelopen jaar is het volop in het nieuws. Overal, maar dan ook vrijwel overal en in elke sector is er een personeelstekort. Er wordt dan ook volop geworven om goede werknemers aan te kunnen trekken. Tegelijkertijd maakt dit ook dat werknemers juist volop te kiezen hebben en hun werk dus mooi aan kunnen passen aan hun wensen. In de onderstaande tekst wordt hier verder op ingegaan!

Ober, ik wil graag afrekenen

De afgelopen periode heeft de horeca het natuurlijk zwaar te voortduren gehad. Door Corona hebben veel zaken hun deuren voor een langere tijd moeten sluiten en nu zijn ze volop op zoek naar personeel, want gelukkig is Corona zo goed als voorbij. Maar omdat de vraag om personeel zo groot is, is het lastig om de juiste mensen te vinden voor in de keuken, op het terras of achter de bar. Het is natuurlijk doorgaans hard werken in de horeca. En daarom zijn op een drukke terrasdag extra handen zeker welkom. Gelukkig zijn er verschillende partijen die hier slim en handig op inspelen en het juiste personeel koppelen aan de juiste werkgever. Op zo’n website wordt de vraag en het aanbod voor personeel in de horeca op een laagdrempelige en eenvoudige manier samengebracht. Op de website kan de werkgever gemakkelijk een profiel aanmaken en een vacature plaatsen met bijvoorbeeld de tekst: ‘personeel gezocht horeca’. Het aantal werkuur en de functie kan worden aangegeven en vervolgens is de vacature zichtbaar voor alle werknemers die zich hebben aangemeld op de website. Vervolgens kan er op basis van ervaring, beoordeling en een passend cv worden gekeken wie de beste match is. Ook is het mogelijk een goede kracht toe te voegen aan een flexpool en hem of haar nog een keertje uit te nodigen. Het fijne voor beide partijen is de flexibiliteit van de vacatures. Zo kunnen studenten zelf kiezen wanneer ze tijd hebben om een shift te gaan werken en komen ze bijvoorbeeld niet in de knel met werk naast hun tentamens.

Post post en nog eens post!

De horeca is niet de enige sector die staat te springen om extra handjes. Ook in het logistieke werkveld zijn er volop banen beschikbaar. En met de toenemende internetbestellingen in verband met de feestdagen die weer voor de deur staan, worden er dan ook postsorteerders gezocht. Want deze mensen zijn, naast alle hardwerkende pakketbezorgers en gezellige postbodes, ook hard nodig om pakketjes op de juiste plaats aan te laten komen. Ook hier kan een website waarbij werkgever en werknemer aan elkaar gematcht worden, enorm helpen!

Related Posts