De paradijsvogelplant is een aanwinst voor je interieur!

Wil je wat meer kleur in huis, maar heb je geen zin om je muren te gaan schilderen of behangen? Dan is de aanschaf van een paradijsvogelplant wel een erg goed idee. De paradijsvogelplant is kleurrijk en bloeit ontzettend lang. Je hebt er bijna geen werk van, je hoeft 'm alleen maar af en toe wat water en wat plantenvoeding te geven. Natuurlijk is een pachira plant ook mooi, maar die heeft wat minder uitbundige kleuren. Een combinatie van verschillende planten is eigenlijk het mooist. Je ziet dan allerlei verschillende kleuren groen en dat zorgt direct voor een fijne sfeer in huis.

De paradijsvogelplant is wel een van de mooiste planten voor in huis

Oké, het is belangrijk dat je houdt van oranje en van paars, maar als dat het geval is, dan zit je met de paradijsvogelplant helemaal goed. Je kunt een paradijsvogelplant in een pot voor het raam zetten, maar je kunt deze ook op een iets minder zonnige plek plaatsen. De paradijsvogelplant fleurt ieder hoekje van je huiskamer op. Maak een groepje planten met daarin een paradijsvogelplant en nog wat andere soorten voor een maximaal effect. Je zult merken dat je er blij van wordt en dat fleurt je huis nog meer op dan die planten al deden!

Een goede pot is belangrijk

En dat is niet alleen omdat een goede pot er mooi uitziet,  maar de pot heeft ook een functie. Zo zal de pot water vasthouden en voorkomend dat de wortels van de plant uitdrogen. Het is wel belangrijk dat je de pot niet gewoon vol giet met water. Het zijn dan wel planten, maar niet per se waterplanten. Is de grond rond de wortels juist weer te nat, dan kunnen ze gaan schimmelen en dan zal je plant het niet overleven. Het watergeven luistert dus nogal nauw. Let goed op dat je niet te veel en niet te weinig water geeft!

Geef eens een plant cadeau

Hoe vaak heb jij al met een bos bloemen bij iemand voor de deur gestaan als je daar op visite ging? Vaak toch? En zo'n bos, hoe mooi ook, is al na een week of twee niet meer om aan te zien. Een plant cadeau geven is veel minder gebruikelijk, maar ik zie eigenlijk niet in waarom dat is. Helemaal als je iemand goed kent, dan is een plant juist een cadeau waar je lang wat aan hebt. Een leuke herinnering aan een leuke dag en veel beter dan een bos bloemen!

Related Posts