Autobedrijf beginnen? Met deze punten moet je rekening mee houden

Je wil een autobedrijf beginnen, maar waar begin je? Koop je meteen een garage, of moet je eerst allemaal dingen regelen? In deze blog bespreken we wat je nodig hebt om je eigen autobedrijf te beginnen. Want zeg nou zelf, welke echte autoliefhebber zou dat nou niet willen.

Voorbereidend werk

Als je een autobedrijf wil starten, moet je over een aantal dingen na denken. Dit kan je het best van te voren doen, zodat alles goed geregeld is. Denk hierbij aan iets simpels als de naam van het bedrijf, maar ook aan een bedrijfsplan. Hieronder zullen we nog even alle voorbereidende werkzaamheden op een rijtje zetten.

  • Zorg voor een goed bedrijfsplan, weet wat je wil gaan doen en zorg ervoor dat je weet hoe je onderscheid van je concurrenten.
  • Bekijk opleidingen, kijk of er een opleiding nodig is binnen het bedrijf zoals een APKkeurmeesterschap
  • Ga je starten met eigen geld of sluit je lening af?
  • Zorg voor een goede bedrijfsnaam
  • Denk na over de inrichting van je garage. Wat heb je nodig? En hoe ga je het indelen? Een goede autobrug, bandenstelling, goed gereedschap etc.

Wettelijk verplicht

Naast het voorbereidende werk, dat handig is om te doen. Zijn er ook een aantal verplichte dingen waar aan gehouden moet worden. Als je bedrijf niet aan deze regels voldoet, is het niet mogelijk om een autobedrijf te beginnen.

  • Inschrijving KVK, je moet je als bedrijf inschrijven bij de KVK anders wordt je door de overheid niet gezien als onderneming en kan je niet starten.
  • Zorg ervoor dat je boekhouding op orde is, de belastingdienst kan je controleren en zal je de zaak moeten sluiten.
  • Zorg voor een goede garage verzekering, je werkt namelijk met auto’s en deze kunnen schade krijgen.
  • Zorg voor de juiste erkenningen, deze regel je bij de RDW. Denk hierbij aan een erkenning bedrijfsvoorraad. Je wil waarschijnlijk de voertuigen niet op je eigen naam hebben staan, dan ben je namelijk verantwoordelijk voor de WAverzekering.

Van start gaan

Nu je het voorbereidende werk hebt gedaan en alle wettelijk verplichte dingen hebt geregeld, is het tijd om te beginnen. Denk hierbij na over een strategie hoe je klanten wil gaan benaderen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je goed vindbaar bent op google. zodat als iemand een garage zoekt, ze als eerst bij die van jou uitkomen.

Related Posts